Aangifte erfenis

Wanneer u een erfenis ontvangt heeft u gemengde gevoelens. Het is natuurlijk heerlijk om een financiële meevaller te ontvangen, de reden is verdrietig en triest.

Wanneer u geen zin heeft om de regels omtrent het aangeven van de erfenis aan te geven kan een boekhouder of accountant u hier uitstekend bij helpen. Het wordt op deze manier een stuk dragelijker om de erfenis met eventuele andere te delen en u weet direct wat de regels en weten omtrent een erfenis zijn.

De plicht van aangifte

U heeft als nabestaande de plicht om aangifte te doen van een erfenis. Wanneer u een erfenis ontvangt kunt u hier dan ook het beste direct aangifte van doen.

Er zitten verschillende haken en ogen aan het doen van aangifte voor een erfenis. In veel gevallen moet er veel geld worden afgedragen aan de Belastingdienst en kost het veel tijd om de aangifte rond een erfenis goed te laten verlopen. Een accountant of boekhouder kan op dit moment een hele waardevolle hulp zijn. Met een accountant of boekhouder kan u veel werk uit handen worden genomen en ontvangt u advies waardoor het ontvangen van een erfenis volledig volgens de regels zal verlopen.

Zoekt u iemand die u kan helpen bij de aangifte van een erfenis? Wanneer u uit Eindhoven of omgeving komt kunt u hier direct verschillende offertes aanvragen en een partner vinden die bij u past!

Over de erfenissen van de levensverzekeringen dient u ook aangite te doen, met uitzondering van de uitvaartverzekering gezien hier een vrijstelling voor geldt.