Informatie voor bedrijven

Zoekt u een accountant in Eindhoven of omgeving? Een accountant is er voor de financiële omgeving van uw onderneming. Een accountant weet als geen ander hoe een onderneming precies in elkaar zit. Een accountant is er om het beste advies aan te meten en te zorgen dat het advies ook puur het geld waard is.

De taak van een accountant

Een accountant is de gene die de jaarrekening opmaakt, controleert en vaak financieel advies geeft.

Het is voor bedrijven verplicht om een jaarverslag uit te brengen. Natuurlijk is het belangrijk dat uw jaarrekening klopt en van hoge kwaliteit is. Accountants worden continue opgeleid en bijgeschoold om met de laatste wetten en regels bekend te zijn.

Jaarrekening

Een accountant maakt een jaarrekening die van een hoogwaardig niveau is en daardoor door eventuele aandeelhouders, subsidieverstrekkers en banken altijd geaccepteerd zal worden. Wanneer de jaarrekening door een accountant is gemaakt geeft dit het niveau aan van het stuk en kan u op de juiste kwaliteit rekenen.

Advies van een accountant

De accountant adviseert u heel breed. Het zal niet alleen gaan om fiscale of administratieve zaken. Veel accountants adviseren ook over de organisatie en het management van een organisatie.

De dubbelrol als adviseur en controleur is vaak niet gewenst. In veel gevallen kan het daardoor interessant zijn om een andere accountant in te huren voor de controle van de jaarrekening dan voor advies.

Het uitbesteden van de boekhouding

Het uitbesteden van boekhouding brengt veel kosten met zich mee. Vaak wordt er daarom gekozen om de boekhouding zelf te doen en een boekhouder of accountant buiten beschouwing te houden.

Gelukkig worden de kosten van een accountant of boekhouder vaak goed terugverdient. Als ondernemer laat u geld liggen door het niet kennen van regels of rechten. Wanneer een accountant of boekhouder u hierop wijst zal dat een hoop duidelijkheid geven.

Als ondernemer heeft u vaak geen zin in administratieve taken. Om u als ondernemer te focussen kan het dan ook interessant zijn hulp in te roepen.

Heeft u interesse in de werkzaamheden van een boekhouder of accountant? Vraag direct een offerte aan en maak kennis met de mogelijkheden.

Bent u op zoek naar een nieuwe baan? Klik hier voor accountancy Vacatures