Jaarrekening

De jaarrekening is een jaarlijks overzicht voor de financiële situatie van uw onderneming. De jaarrekening bestaat uit drie onderdelen:

  • De balans
  • De winst- en verliesrekening
  • Toelichtingen op beide

De balans

De balans geeft een overzicht van de bezittingen en schulden van een onderneming. Het wordt op deze manier duidelijk of een onderneming bijvoorbeeld nog wel liquide is of dat er andere gevaren op de loer liggen. Natuurlijk kan vanuit de balans ook blijken dat er sprake is van een gezonde onderneming.

De winst- en verliesrekening

Maakt een onderneming winst of verlies? Natuurlijk wenst de ondernemer dat een onderneming winst maakt, er zal echter wel moeten worden gemeten of er sprake is van winst of verlies en hoe groot deze winst of dit verlies precies is.

Toelichting op de jaarrekening

Wanneer de jaarrekening compleet is zullen er voor zowel de balans als de winst- en verliesrekening toelichtingen worden geschreven. Op deze manier wordt goed duidelijk hoe een balans of winst- en verliesrekening er precies uitziet en wat de redenen van het uiteindelijke resultaat zijn.

Het uitbesteden van het opstellen van de jaarrekening kan u veel tijd en kosten besparen. Via deze website kunt u offertes aanvragen bij boekhouders en accountants uit de regio Eindhoven. Vraag direct offertes aan en bespaar geld op het maken van de jaarrekening!