Ondersteuning ondernemingsplan

Het is als startende ondernemer van belang om een krachtig ondernemingsplan neer te zetten. U kunt hiermee verschillende inzichten ontwikkelen en een succesvollere ondernemer zijn.

Een bank of andere instantie zal in sommige gevallen naar uw ondernemingsplan kijken. Een ondernemingsplan bestaat uit verschillende elementen. In deze tekst ziet u precies waar een ondernemingsplan zo ongeveer uit bestaat.

Waar bestaat een ondernemingsplan uit?

In het kort bestaat een goed ondernemingsplan uit drie verschillende elementen.

  • Ondernemer
  • Marketing
  • Financiën

Als ondernemer speelt u een belangrijke rol binnen het ondernemingsplan. U laat zien wat de persoonlijke motieven en kwaliteiten zijn binnen een onderneming. De buitenwereld kan hierdoor zien wat u als ondernemer te bieden heeft.

Het tweede onderdeel is het marketingplan. Bij marketing gaat het om het geen wat u precies wilt brengen, in welke markt u dat plaatst en welke doelstellingen hieraan verbonden zitten.

Het grootste deel van een ondernemingsplan zal bestaan uit het marketingplan. In dit deel moet u namelijk specifiek uitleggen wat de plannen zijn.

Het laatste deel van het ondernemingsplan is het financiële gedeelte. In de regel zal dit bestaan uit een investeringsplan, een financieringsplan, een exploitatiebegroting en een liquiditeitsprognose.

Een accountant of boekhouder kan vaak een adviserende rol spelen in het maken van een ondernemingsplan. De correctheid en volledigheid zullen hierbij hoog in het vaandel staan.

Zoekt u een accountant of boekhouder die u hierbij kunt helpen in Eindhoven of omgeving? Vraag direct offertes aan en laat u adviseren!