Urenadministratie

Komt u uit Eindhoven of omgeving en zoekt u meer informatie over urenadministratie? Lees dan direct verder! Hier vindt u meer informatie over de urenadministratie en boekhouders of accountants in Eindhoven of omgeving.

Het is niet verplicht om een urenadministratie bij te houden. Het bijhouden van urenadministratie heeft echter veel voordelen. Wanneer u een urenadministratie hanteert kunnen er grote fiscale voordelen worden behaald.

U moet kunnen aantonen dat er minimaal 1225 uur aan de onderneming besteed is. U moet op een juiste manier kunnen aantonen dat deze 1225 ten behoeve van de onderneming zijn besteed. Wanneer dit niet zo is kunt u geen aanspraak maken op verschillende fiscale voordelen. Het is dus verstanding om het urencriterium bij te houden en een administratie bij te houden die aantoont dat het urencriterium behaald is.

Is het urencriterium ruimschoots behaald? Dan is het meestal minder moeilijk om goed te bewijzen dat er minimaal 1225 uren aan de onderneming zijn besteed.

Om aan het urencriterium te voldoen kunt u eigenlijk bijna alle tijd meetellen die aan de onderneming is besteed. Voorbeelden:

  • De administratie bijhouden
  • Het starten van het bedrijf
  • Vakbladen lezen
  • Boek lezen over ondernemen
  • En ga zo maar door

U kunt zelf noteren hoeveel tijd er precies aan welk onderdeel wordt besteed. De Belastingdienst heeft hiervoor geen toetsingrecht.

Urenadministratie uitbesteden

Om een urenadministratie goed op te zetten kan een accountant of boekhouder u uitstekend van dienst zijn. De accountant of boekhouder kan hierin een adviserende functie spelen en precies aangeven waar op moet worden gelet.

Sommige accountants of boekhouders hebben handige systemen die het bijhouden van de uren veel minder tijd laten kosten. U kunt hierdoor meer tijd besteden aan de onderneming en minder aan de urenadministratie. Hulp nodig bij de urenadministratie in Eindhoven of omgeving? Vraag direct verschillende offertes aan!